Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening speeltuin Kloosstraat

Opening speeltuin Kloosstraat

Je eigen droomspeeltuin ontwerpen? Wie wil dat niet!
Kinderen in de buurt van de Kloosstraat, in de wijk Kort Ambacht, kregen de kans. Op verzoek van de gemeente Zwijndrecht maakten zij samen met ouders en omwonenden een nieuw ontwerp. De speeltuin is nu klaar. Vandaag om 12.30 opent wethouder Robert Kreukniet de speeltuin én de kinderen helpen uiteraard mee. Van 11.00 tot 16.00 zijn er allerlei leuke activiteiten. Je bent van harte welkom!

De speeltuin aan de Kloosstraat was toe aan vervanging. De speeltoestellen waren oud en moesten weg. Kinderen zelf weten het beste hoe een speeltuin leuker, spannender en mooier kan worden. Vandaar de gemeente de kinderen heeft gevraagd hierover mee te denken. Een werkgroep van zeer betrokken bewoners en ouders hebben samen met de leerlingen van groep 5 /m 8 van basisscholen De Bron en De Dolfijn het ontwerp samengesteld.

Wensen en aandachtspunten
De leerlingen konden hun droomspeeltuin tekenen, knutselen, bouwen of presenteren. Wat zijn de meest favoriete speeltoestellen? En willen jullie felle kleuren of natuurlijke materialen? De werkgroep heeft daarnaast ook meegedacht over bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. Het voorkomen dat kinderen direct de straat oplopen was een belangrijk punt. Alle wensen en ideeën zijn meegenomen in het ontwerp. Het schetsontwerp is vervolgens met de werkgroep besproken en uiteindelijk goedgekeurd.

Schminken en spelen op 19 oktober
Woensdag 19 oktober zijn alle kinderen van harte welkom in de nieuwe speeltuin. Ze kunnen geschminkt worden en alle nieuwe speeltoestellen ontdekken. De activiteiten zijn van 11.00 tot 16.00 uur. De officiële opening is om 12.30 uur.

Wedstrijd naam speeltuin
Tijdens de opening vraagt Diverz de kinderen om een naam te verzinnen voor de nieuwe speeltuin. Alle namen worden voorgelegd aan de gemeente die samen met de Dolfijn en de Bron een selectie maakt. De werkgroep kiest hieruit de winnende naam. Het kind dat de winnende naam heeft bedacht, krijgt een leuke cadeaubon en de naam komt op een bord in de speeltuin.

Wanneer?
19 oktober 2016 van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Kloosstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.