Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Politieke avond over alternatieven voor windenergie

Politieke avond over alternatieven voor windenergie

SP Zwijndrecht organiseert vanavond een politieke avond in Kubiek om alternatieven voor duurzaamheid met bewoners en politiek te bespreken

Windmolens van de baan in Zwijndrecht?
Niet als het aan de Provincie ligt, zoals de Gedeputeerde zich deze zomer nog fel uitsprak in het Algemeen Dagblad: ‘zodra zich een bedrijf meldt dat wil bouwen, gaan we aan de slag.’ Ook de windmolens op Duivelseiland krijgen meer vorm, als het aan Drechtse Wind ligt. Gebrek aan draagvlak onder de bevolking wordt genegeerd, de gevolgen van windmolens in een zo dichtbevolkt gebied voor de veiligheid en leefbaarheid ook.

SP maakt zich grote zorgen om het windmolenproces
De SP Zwijndrecht maakt zich grote zorgen. Zo lijkt de Provincie zich weinig aan te trekken van het feit, dat de Raad zich in mei dit jaar heeft uitgesproken, dat er in heel Zwijndrecht geen plaats is voor windmolens. De leefbaarheid wordt al op de proef gesteld door de aanwezigheid van vele, belastende factoren zoals: de A16, HSL, Kijfhoek, scheepvaart en de industrie. En dan toch windmolens op Groote Lindt er doordrukken? Ondanks de grote gevaren voor de veiligheid? Afdeling Zwijndrecht van de SP zegt keihard: Neen. Dat moet anders! Vandaar een politiek avond inclusief debat.

Onder de bezielende leiding van Ronald Roël, vindt er een spetterend debat plaats om te komen tot openheid van zaken, een goede discussie en bovenal: een oplossing! Voor deze avond zijn aanwezig: diverse Statenleden van de Provincie Zuid-Holland, Stichting Bewonerscomité LindtWind, Stille Windenergie en U, bewoners van Zwijndrecht!

Alternatieven nodig
Wát kan Zwijndrecht doen om te komen tot goede alternatieven voor windenergie in Zwijndrecht? Zodat de Provincie mee kan bewegen om deze patstelling tot een goede oplossing te keren. Om eens écht te luisteren naar de mensen die ermee te maken hebben.

Laat u informeren over de stand van zaken, stel vragen, kom ook met ideeën. Kortom: kom in beweging en laat uw stem horen, zodat de politiek kan ervaren wat er écht leeft onder de bewoners in Zwijndrecht.

Vrijdagavond 21 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentrum Kubiek. Parkeren kan ruimschoots op het IJsvogelplein!

Wanneer?
21 oktober 2016 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
SP Zwijndrecht
Locatie:
in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.