Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Aart van Loon: Over grenzen heen

Expositie Aart van Loon: Over grenzen heen

Aart van Loon uit Zwijndrecht (lid van Fotoclub Zwijndrecht) toont in de maand oktober zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Over grenzen heen.

In de oktobermaand worden bij Fotoclub Zwijndrecht de muren gesierd met foto’s van Aart van Loon. En dat is niet voor de eerste keer want als fotograaf in hart en nieren is hij jong begonnen met deze hobby en al 31 jaar lid van de fotoclub.

Thuis had hij een donkere kamer, fotografeerde met een Agfa Clack; een begrip in vroeger dagen. Hij ontwikkelde zelf totdat de digitale wereld zijn intrede deed. “Het werd makkelijker en leuker”: zegt hij. “Het analoge werk nam wel erg veel tijd in beslag”.

Maar later werd dat toch niet veel anders want sociaal als hij is, was hij vaak op de fotoclub te vinden voor klusjes en vooral gezelligheid.

Samen fotograferen is dan ook belangrijk. Op stap met mede fotografen en dan liefst naar oude gebouwen. “Oude rotzooi” zoals hij zegt. Op zijn zeventigste klom hij nog door een raampje naar binnen. Want het betreden van verlaten fabriekspanden of ziekenhuizen is niet echt toegestaan en bovendien kan het gevaarlijk zijn. Urban exploring gaat over grenzen heen. De letterlijke grens van de afbakening rond een gebouw. De grens van wat is geweest en nu buiten gebruik is gesteld. De grens van de tijd door een kijkje in het verleden en alleen maar te proeven van de sfeer en de achtergebleven leegte.

Ook met zijn foto’s passeert Aart grenzen. Hij ziet meer dan het voor de hand liggende en hij wil dat ‘extra’ voor de beschouwer vastleggen en aan hen overbrengen. In hoeverre dat is gelukt, kunt u zelf bekijken gedurende de maand oktober op  alle zaterdagen van 11 tot 16 uur.

Foto: Aart van Loon

Wanneer?
Van 1 oktober 2016 11.00 uur tot 29 oktober 2016 16.00 uur
Organisator
Fotoclub Zwijndrecht
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.