Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het boek Openbaring en de Christelijke toekomstverwachting

Het boek Openbaring en de Christelijke toekomstverwachting

Het boek Openbaring en de Christelijke toekomstverwachting
Plaats: Bethelkerk, Rotterdamseweg 73
Woensdagavond 28 september, 26 oktober, 23 november en 7 december
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Begeleiding en opgave: ds. Arie Mol (aw.mol@hetnet.nl)

Het laatste Bijbelboek, ook wel de Apocalyps genoemd, heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Visioenen, symboliek, angstaanjagende beelden en bizarre voorstellingen maken het boek niet alleen tot een moeilijk toegankelijk geschrift, maar ook tot een bron van speculatie voor eindtijdtheorieën. Maar is het wel zo ontoegankelijk?

In vier avonden willen wij proberen zicht te krijgen op de oorspronkelijke bedoeling van het boek, dat Johannes op Patmos schreef. Voor hem was het vooral en vooreerst 'openbaring van Jezus Christus' (zoals de aanhef luidt). Vandaaruit wordt ons de toekomst onthuld en wordt het koninkrijk van God zichtbaar. Een troostrijke boodschap voor Christenen in de verdrukking en een hoopvol perspectief voor een wereld in nood.

Een hand-out is aanwezig op de cursusavonden.

Wanneer?
Van 28 september 2016 20.00 uur tot 7 december 2016 22.00 uur
Organisator
ds. Arie Mol
aw.mol@hetnet.nl
Locatie:
Bethelkerk, Rotterdamseweg 73
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.