Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Parkeren Stationsgebied en Veerplein-Maasplein

 Parkeren Stationsgebied en Veerplein-Maasplein

Inloopbijeenkomst over invoeren blauwe zone
Vandaag organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst in het raadhuis over de plannen voor een blauwe zone in het stationsgebied en de omgeving Veerplein/Maasplein. Inwoners kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur kennis nemen van het aangepaste voorstel van het college van B&W en de afwegingen die daarbij zijn gemaakt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Eerder dit jaar schafte de gemeente het betaald parkeren rond winkelcentrum Walburg af. In het stationsgebied en de omgeving Veerplein/Maasplein geldt nog wel betaald parkeren. Wethouder Robert Kreukniet: "Hier blijft een vorm van parkeerregulering nodig. Met een blauwe zone kunnen we langparkeerders van buiten deze gebieden weren."

Aangepast voorstel
Na de zomervakantie zijn omwonenden geraadpleegd over het plan om betaald parkeren om te zetten naar blauwe zones. Ook zijn er parkeertellingen uitgevoerd. Op basis van de onderzoeken en de inloopreacties heeft het college van burgemeester en wethouders een aangepast voorstel gemaakt.

Maximale parkeerduur
In het voorstel is bijvoorbeeld op verzoek van inwoners de maximale parkeerduur bepaald op twee uur. Wethouder Kreukniet: "Met name bij het Veerplein willen we voorkomen dat bezoekers aan de Dordtse binnenstad die met het pontje willen overvaren, hier hun auto parkeren."

Parkeerders gebruiken bij een blauwe zone een parkeerschijf. Bewoners en bedrijven binnen de zones kunnen een ontheffing aanvragen. Dit principe is vergelijkbaar met de parkeervergunning die aangevraagd kon worden in het geval van betaald parkeren. De kosten voor het verkrijgen van deze ontheffing bedragen voor bewoners van het betreffende gebied 39 euro per jaar en voor bedrijven 107 euro per jaar.

Blauwe zones
Voor het stationsgebied geldt de blauwe zone in de omgeving van Veilingdreef, Jan Campertstraat en Paulus Potterstraat, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur

Voor de omgeving van Veerplein en Maasplein geldt de blauwe zone van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en tijdens koopavond van 18.00 tot 21.00 uur.

Besluit gemeenteraad
Na de inloopbijeenkomst legt het college van B&W het definitieve voorstel neer bij de gemeenteraad.
De gemeenteraad neemt een besluit over de wijziging van het parkeerbeleid. De bespreking hierover is gepland in de carrousel op dinsdag 14 maart en de gemeenteraad op dinsdag 28 maart.

Meer informatie op de website van de gemeente

Wanneer?
18 januari 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Organisator
Gemeente Zwijndrecht
Locatie:
in het raadhuis, Raadhuisplein 3
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.