Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Maak kennis met het Wereldwijven HandwerkLab

Maak kennis met het Wereldwijven HandwerkLab

Een bijzondere plek in Dordrecht is het Wereldwijven HandwerkLab. De dames, woonachtig in de Drechtsteden, hebben hun wortels in alle uithoeken van de wereld. Zij brengen vergeten handwerk weer tot leven op een zeer eigentijdse manier. Alles wordt met aandacht en liefde gemaakt en samengevoegd tot gedetailleerde en kunstige kussens en sjaals. Hierdoor vertelt elk kussen en iedere sjaal haar eigen verhaal. Hiervan zijn mooie voorbeelden te bewonderen in de expositie "Vanzelfsprekend!?".

Tijdens het handwerken wordt Nederlands met elkaar gesproken. Op deze manier breiden de dames hun woordenschat uit met woorden als: " Vingerhoed"  en " rijgsteek". Woorden die je niet veel in de gewone taallessen tegenkomt.


Vandaag kunt u kennismaken met een aantal dames en hen zelf aan het werk zien bij KunZt.
Het project is een inititatief van Jolanda Branderhorst. Jolanda doet de creatieve aansturing in het HandwerkLab samen met de onlangs aan de Kunstacademie afgestudeerde Laura IJzerman. Mirjam van der Zaag zorgt voor de persoonlijke begeleiding.

Wanneer?
27 januari 2017 van 13.30 tot 16.00 uur
Organisator
KunZt
info@kunztzwijndrecht.nl
Locatie:
Oude Raadhuis, Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.