Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst over windmolens

Informatiebijeenkomst over windmolens

Vandaag organiseert Stichting Bewonerscomité LindtWind in samenwerking met twee bestuursleden van de NLVOW - Vereniging Omwonenden Windturbines - in wijkcentrum Kubiek een informatieavond voor bewoners en politiek, over de gevolgen van windturbines in een dichtbevolkt gebied. Wat moet er gebeuren om de noodzakelijke energietransitie echt te doen slagen en de hele bevolking dit steunt?  Wat zijn de opties en alternatieven?

NLVOW
Maurice Bakker, bestuurslid, woont zelf in de wijk Houten, waar de turbines enkele jaren geleden op zeer korte afstand van de woningen zijn geplaatst. Uit eerste hand kunt u zijn ervaringen horen en vragen stellen. Rob Rietveld, directeur NLVOW, woont in Drenthe en maakt zich hard voor de belangen van omwonenden van windparken en ondersteunt bewoners en gemeenten in het  hele windmolenproces. De NLVOW werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis, onderhandelt met de politiek en maakt zich sterk voor inspraak, planschade en compensatie en niet te vergeten: scherpere normen als het gaat om de afstand van windturbines tot de woningen. De NLVOW is al jaren bezig en heeft inmiddels enorme kennis en ervaring vergaard over windturbines. En de gevolgen ervan. 

Dialoog
Voor deze avond worden ook raadsleden van Zwijndrecht en Dordrecht uitgenodigd om kennis te nemen van wat het betekent om windmolens dichtbij woongebieden te hebben, om met elkaar van gedachten te wisselen over alternatieven, en wat men kan verwachten als er windturbines in dichtbevolkte gebieden worden geplaatst. Ook de ECD (Energie Coöperatie Dordrecht) en Michael Dubbelaar van de alternatieve windmolen zonder overlast (Invelox – Nedpower) worden uitgenodigd om de dialoog aan te gaan. 

Graag aanmelden voor deze avond via info@lindtwind.nl

Wanneer?
16 februari 2017 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Stichting Bewonerscomité LindtWind
info@lindtwind.nl
Locatie:
Wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.