Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Toneelvoorstelling: Onbegrensd Verlangen

Toneelvoorstelling: Onbegrensd Verlangen

Vandaag wordt de toneelvoorstelling "Onbegrensd Verlangen" opgevoerd in het Spektakel. De deuren gaan open om 20.00 uur.
Deze theatervoorstelling is gekoppeld aan de bijzondere expositie "Vanzelfsprekend!? die nog tot 19 februari te bezoeken is in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht.

Veel vluchtelingen hebben asiel aangevraagd in Nederland, duizenden van hen zullen de komende jaren Nederlands moeten leren. Hiervoor zetten ook taalvrijwilligers uit de Drechtsteden zich in. In de expositie “VANZELFSPREKEND!?" krijgt een grote groep volwassenen die Nederlands leert, een gezicht. Een van deze nieuwkomers is Asma.

Asma vluchtte met haar familie uit Afghanistan naar Nederland. Zij zit in de tweede klas van de mavo op het Walburg College in Zwijndrecht. Theaterregisseur én Mattie cultuurcoach, Erwin van Heusden, maakte van haar verhaal een toneelvoorstelling. Jolanda de Witte, wethouder Cultuur van de gemeente Zwijndrecht beveelt deze tentoonstelling van harte aan: "Deze voorstelling geeft een inkijkje in het leven van nieuwkomers en hoe mensen naar ons kijken."

Verhaal
Wanneer er oorlog uitbreekt in Afghanistan, besluiten Asma’s ouders te doen alsof er niets aan de hand is, en dat lukt. “Meisjes gaan niet naar school in Afghanistan, dat is gewoon niet nodig”, zeggen ze. Buiten spelen, televisie kijken; het wordt haar allemaal onthouden om te voorkomen dat ze iets van de oorlog meekrijgt. Dan wordt er een aanslag gepleegd op haar vader. Vluchten naar veiligheid is de enige uitweg met een grenzeloos verlangen naar huis….

Uitvoering
De 14-jarige talentvolle Thiago Klijnsma uit Zwijndrecht vertelt de verhalen van Asma in acht monologen.  Thiago deed onlangs mee met het televisieprogramma “New Musical Star”  waar hij op de zesde plaats eindigde.

Nederlandse gedichten op muziek
Het waargebeurde verhaal van Asma Nabizadeh wordt afgewisseld met gedichten van verschillende Nederlandse dichters zoals: Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, Hendrik Marsman en andere. Deze gedichten zijn op muziek gezet en worden gezongen door muziekgroep Dichterbij.

Voorstelling bezoeken?
Kaartjes voor de voorstelling kosten € 12,50 en zijn te bestellen via www.kleintoneel.nl. Bezoekers aan de tentoonstelling "VANZELFSPREKEND!?" krijgen een code waarmee ze 5,- euro korting ontvangen op deze voorstelling in het Spektakel.

Wanneer?
17 februari 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Spektakel, Norderstedtplein 10
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.