Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Zwerftocht door Oud Zwijndrecht

Lezing Zwerftocht door Oud Zwijndrecht

Ook in 2017 zal de Historische Vereniging Zwijndrecht weer lezingen organiseren over de geschiedenis van Zwijndrecht of kunstgeschiedenis in het algemeen. Op 5 april 2017 vindt de eerste lezing van dit jaar plaats in De Vergulde Swaen.

Achter de titel “Zwerftocht door Oud Zwijndrecht” gaan markante personen, gebeurtenissen en
gebouwen uit Zwijndrecht schuil, gepresenteerd in interessante, leerzame en sappige verhalen.  Het zal o.a. gaan over het klooster Eemstein, over slotten (sjalotten) schillen, de Zwijndrechtse nieuwlichters, een chocolade fabriek, Kobus van Haren, de zoutziederij en nog veel meer. Een breed scala aan onderwerpen dus, zich uitstrekkend over geheel Zwijndrecht.

De lezing wordt gegeven door Ko Barendrecht, in Zwijndrecht, vanuit zijn werkzame leven, breed bekendstaand als poelier. Als gepassioneerd liefhebber van de geschiedenis van Zwijndrecht kan hij daarover ook boeiend lezingen presenteren.

De avond vangt aan om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Reserveren is gewenst en kan aan de balie of telefonisch (078-6125681) tijdens openingsuren van De Vergulde Swaen (woensdag en zaterdag 10.00 – 16.00 uur en zondag 14.00 – 17.00 uur) of per e-mail: klazien@odekerken.net. Per HVZ-lidmaatschap 1x gratis toegang; partners en niet-leden betalen 2,50 euro.

Wanneer?
5 april 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Historische Vereniging Zwijndrecht
078-6125681
klazien@odekerken.net
Locatie:
Oudheidkamer 'De Vergulde Swaen' aan de Rotterdamseweg 53-55
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.