Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening tentoonstelling Pieter d'Hont 100 jaar

Opening tentoonstelling Pieter d'Hont 100 jaar

Vandaag opent kunsthistoricus Jaap Versteegh een bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van Pieter d'Hont. Blokfluitiste Sabine d'Hont en troubadour Remco Jacobs (tevens dochter en kleinzoon van Pieter d'Hont) luisteren deze middag op met bijzondere muziek waarin Renaissance en barokmuziek met hedendaagse troubadoursliederen worden gecombineerd.

Landelijk is Pieter d' Hont (24-04-1917 - 12-06-1997) het meest bekend met het beeldje Edison dat ieder jaar wordt uitgereikt tijdens de Edison Music Award. In Zwijndrecht staan – na Utrecht- de meeste beelden van zijn hand in de openbare ruimte.

Maak kennis met het werk van deze bijzondere kunstenaar en bezichtig hoogtepunten van zijn werken in Zwijndrecht: "arbeid, geloof, kunst, wetenschap, leven" de fontein op de rotonde Koninginneweg. "Planten, wieden, oogsten op de rotonde aan de Willem van Oranjelaan. "Gesprek" in het Develpark en de Bizon aan de Zwanendrift.

Gratis toegang

Wanneer?
9 juli 2017 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
KunZt Zwijndrecht
Locatie:
Oude Raadhuis, ingang Burgemeester de Bruïnelaan
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.