Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kantata! - Dutch Baroque

Kantata! - Dutch Baroque

Dutch Baroque geeft 3 november een vervolg aan het vorig jaar gestart jaarthema ‘KANTATA!’ in de Oude Kerk. Dit jaar geplaatst in een breder perspectief. Naast cantates uit de Barok van Bach & Buxtehude wordt ook de CD ‘de vioolconcerten van J.S. Bach’ door het Dutch Baroque Orchestra gepresenteerd. Ook zal er een Rembrandt-expositie te bezichtigen zijn en wordt de muziek met die expositie gecombineerd. Kortom, Bach, de Bijbel en Rembrandt staan, geheel passend in ‘500 jaar reformatie’ centraal.
Een inspirerende avond om niet te missen!

KANTATA! Erhalt uns, Herr, bei denem Wort
Dutch Baroque laat vandaag bijzondere cantates klinken. In de Oude Kerk geeft zij ’s avonds een intiem concert, waarin de vroege cantates van Bach en Buxtehude centraal staan.

Barok, Rembrandt en de Bijbel
31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 proteststellingen op de deur van de Slotkapel in Wittenberg spijkerde. Om dit te gedenken is er begin november de Rembrandt Bijbel tentoonstelling in de Oude Kerk van Zwijndrecht. Dit riep bij Gerard de Wit, artistiek leider van Dutch Baroque, de intrigerende vraag op of prenten uit de Rembrandt Bijbel te combineren zijn met muziek van de grote componisten uit de Barok?

Meesters van de verbeelding
Barokcomponisten, als Bach of Buxtehude, wekken met een paar noten de suggestie van prachtige harmonieën en tegenstemmen. Het oor luistert en je brein verzint, gestuurd door de componist, er een hele wereld omheen. Ook Rembrandt is een ware meester van de suggestie. Hij weet met zijn etsen en schilderijen een wereld vol licht en emotie te creëren. Verder was de Bijbel voor zowel de Barokcomponisten als Rembrandt een bron van inspiratie. Zijn intrigerende vraag kan Gerard de Wit dan ook niet anders beantwoorden dan met een volmondig ‘ja’. Samen met Dutch Baroque Vocal Consort en Orchestra voert hij deze cantates uit in een intieme en authentieke bezetting. Zo krijgen deze grote kunstenaars dit jaar een platform tijdens Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort, een concert uit de KANTATA!-cyclus van Dutch Baroque.

Uniek concert
Met Kantata! heeft Dutch Baroque wederom een programma vol uitersten samengesteld. Zowel voor kenners als niet-kenners een wonderschoon concert om niet te missen! Om nog meer van de onbekende cantates van Bach en Buxtehude te kunnen genieten, kunt u voorafgaand aan het concert luisteren naar de toelichting van Arie de Bruijn, bestuurslid van Dutch Baroque en kenner van oude muziek.

Kantata!
Vrijdag 3 november 2017
Oude Kerk, Zwijndrecht
Aanvang lezing 19.00 uur
Aanvang concert 20.00 uur
Kaartverkoop via www.dutchbaroque.nl of voorafgaand aan het concert

Wanneer?
3 november 2017 van 19.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Oude Kerk Zwijndrecht, Kerkstraat 49
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.