Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing door ds. Jan Riemersma en kort Bach concert

Lezing door ds. Jan Riemersma en kort Bach concert

Een glimp van de hemel – het geheim van Rembrandts geloof
Lezing door ds. Jan Riemersma en kort Bach concert in het kader van het festival ‘Reformatie, Rembrandt en Bach’

Ds. Jan Riemersma geeft een lezing en presentatie over zijn boek Een glimp van de hemel - het geheim van Rembrandts geloof.
Gerard en Johanneke de Wit verzorgen aansluitend een kort Bach concert op kistorgel en blokfluit. Bezoekers kunnen deze avond ook de prachtige tentoonstelling "Rembrandt en de Bijbel" bezoeken.
Bij de boekentafel van Boekhandel Hyperion kunnen zij een exemplaar van Riemersma's boek aanschaffen, en door de auteur laten signeren. Deze avond en de expositie zijn onderdeel van het festival "Reformatie, Rembrandt en Bach."

Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg bevestigde, waarmee hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende.

Eind mei 2017 riep burgemeester Dominic Schrijer culturele organisaties in Zwijndrecht op om bij dit initiatief aan te haken met een cultureel  evenement. In samenwerking met de Oude Kerk organiseert de Bibliotheek AanZet deze boeiende avond rondom Rembrandt, Bach en het geloof.

In het kort
Wat :  Een glimp van de hemel 
Wanneer :  Woensdag 8 november  
Tijd :  19.30 – 22.00 uur
Waar : Oude kerk, Kerkstraat 49

Wanneer?
8 november 2017 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
De Bibliotheek AanZet
Locatie:
Oude kerk, Kerkstraat 49
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.