Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Alles begint bij Bach

Lezing Alles begint bij Bach

De decembermaand komt eraan – de maand van Sinterklaas, Kerst en ook: klassieke muziek. Het lijkt de laatste jaren een steeds stevigere traditie te worden, mensen gaan massaal naar kerstklassiekers, zoals Messiah van Händel en natuurlijk het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.

Maar wat maakt die meesterwerken zo bijzonder?
Hoe zitten ze in elkaar, en waar komt die kersttraditie vandaan? Op die vragen geeft de jonge muziekjournalist Merlijn Kerkhof (de Volkskrant) antwoord. Op vrijdagavond 17 november om 19.45 uur geeft hij een lezing bij Hyperion in de winkel, laat hij mooie muziek horen en geeft hij antwoord op al uw vragen.

De muzikale omlijsting van deze avond zal worden verzorgd door Zwijndrechtenaar Gerard de Wit, oprichter en artisitiek leider van Dutch Baroque.

Vorig jaar verscheen Merlijns toegankelijke inleiding 'Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek'. Het boek werd unaniem lovend ontvangen in de pers. Dirigent Jaap van Zweden sprak van ‘een inspirerende wegwijzer naar de wereld van de klassieke muziek’. Vrij Nederland bestempelde het boek deze zomer als een van de beste non-fictieboeken van het jaar.

Over Alles begint bij Bach
Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In Alles begint bij Bach geeft Merlijn Kerkhof ons antwoord op die vragen.
Alles begint bij Bach is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht.

Wilt u de lezing bijwonen? Laat het dan weten via hyperion@plantage.nl of 078-6208176

De toegang en de koffie zijn gratis!

Wanneer?
17 november 2017 van 19.45 tot 00.00 uur
Organisator
Boekhandel Hyperion
078-6208176
hyperion@plantage.nl
Locatie:
Hof van Holland 63
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.