Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Activiteiten voor mantelzorgers in Zwijndrecht

Activiteiten voor mantelzorgers in Zwijndrecht

Op vrijdag 10 november aanstaande is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Verschillende organisaties binnen en buiten gemeente Zwijndrecht besteden in die week extra aandacht aan de geweldige mantelzorgers in deze gemeente.

Workshop Djembee
Bij Syndion, aan de Burg. de Raadsingel 23 in Dordrecht, wordt een workshop Djembee (Afrikaanse trommel) spelen georganiseerd. Deze workshop duurt een uur. Er is plaats voor 10 mantelzorgers. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden kan per mail via y.degraaf@syndion.nl

Avontuurlijk genieten en ontspannen in de Biesbosch
IVN en Indigo ZHZ organiseren van 13.30 tot 15.30 uur een natuurtocht vanaf Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP. Aanmelden kan per e-mail via w.ruis@ivn.nl of telefonisch op 06-46250735.

Workshop Aandacht voor ontspanning
Indigo organiseert donderdag 9 november van 19.30 tot 21.30 uur een workshop ontspanning, bij Yulius de Hellingen 21 in Dordrecht. Aanmelden kan per e-mail via secretariaat@indigozhz.nl. De workshop is een mix van mindfulness, yoga en andere oefeningen om zorg en aandacht aan uzelf te geven.

Voorlichting mantelzorg
De Zichtbare Schakel geeft op woensdag 8 november van 10.30 tot 12.00 uur voorlichting over (mantel)zorg in de Bibliotheek, Norderstedplein 8, 3332 GK, Zwijndrecht. Aanmelden is niet nodig en alle inwoners uit Zwijndrecht en Heerjansdam zijn welkom. Vragen? Stel ze per e-mail: petra.van.der.heiden@zichtbareschakelzwijndrecht.nl

Dienst De Hoeksteen
Tijdens de zondagdienst van de hervormde wijkgemeente De Hoeksteen, 10.00 uur, op 12 november is er speciale aandacht voor mantelzorg. Belangstellenden zijn welkom aan de Thorbeckelaan 2 in Zwijndrecht. Vragen? Stel ze per e-mail: scribahoeksteen@pkn-zwijndrecht.nl

High-tea gemeente Zwijndrecht
De gemeente Zwijndrecht organiseert een high-tea voor mantelzorgers in het Develpaviljoen, Parklaan 1. Mantelzorgers kunnen in gesprek gaan met elkaar en met wethouder Jolanda de Witte. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via secretariaat@zwijndrecht.nl. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE, hebben een uitnodging ontvangen.

Attentie jonge mantelzorgers en brussen
Iedere jonge mantelzorger en/of brus (broer of zus van een persoon met een beperking) krijgt een attentie thuisgestuurd van Diverz en MEE. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek is, gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. We willen ze laten weten dat ze (h)erkenning verdienen! Kent u een jonge mantelzorger/brus tussen de 9 en 24 jaar? Laat het ons dan weten! Rond de dag van de mantelzorg wordt er dan een presentje thuisgestuurd. Stuur een mailtje met de naam en het adres naar natascha.hessels@meedrechtsteden.nl

Sportieve activiteit jonge mantelzorgers/brussen
De datum is nog even onder voorbehoud, maar mogelijk vindt op vrijdag 24 november om 16.00 uur een sportieve activiteit plaats, waar je grenzen kunt verleggen, ontspannen en elkaar ontmoeten. Organisatie is in handen van Diverz en MEE. Op de hoogte blijven? Mail dan naar natascha.hessels@meedrechtsteden.nl

Vivera mantelzorgpas
Als mantelzorger voor iemand in Zwijndrecht, komt u in aanmerking voor de Vivera mantelzorgpas t.w.v. €150. Het aanbod vindt u op www.mantelzorgzwijndrecht.nl, hier kunt u ook direct de pas aanvragen.

Wist u dat er ook buiten de Dag van de Mantelzorg allerlei activiteiten voor mantelzorgers worden georganiseerd? Zo is er in oktober een geslaagde workshop 'Op adem komen' geweest. Neem eens een kijkje in de 'Agenda mantelzorg' (onder het kopje Mantelzorg) op de website www.viverazwijndrecht.nl/mantelzorg

Wanneer?
Van 8 november 2017 00.00 uur tot 24 november 2017 00.00 uur
Organisator
divers, zie het bericht
Locatie:
divers, zie bericht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.