Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Weihnachts Oratorium

Weihnachts Oratorium

Vandaag voert Dutch Baroque een uniek ‘weihnachtsconcert’ uit in de Oude Kerk van Zwijndrecht. Om 19.30 uur vindt er onder leiding van Gerard de Wit een bijzondere uitvoering plaats van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach door Dutch Baroque Orchestra & Vocal Consort. Jonge, veelgevraagde solisten als Aldona Bartnik, Oscar Verhaar, Jasper Dijkstra en Berend Eijkhout verlenen hun medewerking. Een bijzondere uitvoering, (h)eerlijk authentiek!

Dynamiek
Als opmaat naar Kerstmis zet Gerard de Wit met zijn Dutch Baroque Orchestra & Vocal Consort het Weihnachtsoratorium op de lessenaar. Door de samenstelling van het kamerkoor lukt het Gerard om de oorspronkelijke uitvoering zoveel mogelijk te benaderen. Vanuit dit historische perspectief weten zij de inhoud van het aangrijpende oratorium met dynamiek en tekstexpressie dan ook dicht bij het publiek te brengen. Met de feestelijkheid van trompetten en pauken, stralende solisten en de dynamiek van koor en orkest, waant u zich een avond lang in de 18e eeuw!

Juich en Jubel
Bij de eerste noten hoort en voelt u het: Het is FEEST, juicht nu en jubel! Komt, prijst deze dagen, roemt wat de Allerhoogste vandaag voor ons heeft gedaan! Het Weihnachtsoratorium vertelt namelijk in zes cantates het verhaal van de geboorte van Christus. Elk deel bezingt een van de zes feestdagen tussen kerst en Driekoningen. Het hele kerstverhaal komt voorbij: het kindje in de stal, de herders, de engelen, het Ere zij God, en de wijzen uit het oosten. Oorspronkelijk werden de cantates in de beide grote kerken van Leipzig, de Nikolaikirche en de Thomaskirche, uitgevoerd in zes aparte kerkdiensten. Het oratorium wordt tegenwoordig zelden in zijn geheel uitgevoerd. 9 December krijgt u de gelegenheid het gehele werk te horen!

Mondelinge Toelichting
Voorafgaande aan het concert wordt een mondelinge toelichting gegeven met muziekvoorbeelden. De altijd zeer verhelderende inleiding wordt verzorgd door Arie de Bruijn, bestuurslid van Dutch Baroque. De mondelinge toelichting begint om 19.00 uur en is bij de prijs inbegrepen.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop € 29,- via de website www.dutchbaroque.nl te bestellen. Natuurlijk krijgen studenten en senioren korting. Kinderen tot 12 jaar mogen zelfs gratis mee! Kaarten aan de deur zijn duurder.

Wanneer?
9 december 2017 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dutch Baroque
Locatie:
Oude Kerk Zwijndrecht, Kerkstraat 49
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.