Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop voor mantelzorgers: Op adem komen

Workshop voor mantelzorgers: Op adem komen

Op uitnodiging van de afdeling Mantelzorg van MEE Drechtsteden en het Vivera Wijkteam verzorgt vitaliteitscoach Fee Busenkell een workshop ‘Op adem komen’. Een goede ademhaling geeft je meer energie en je voelt je vitaler. Alle mantelzorgers uit Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik Ido Ambacht zijn van harte uitgenodigd.

De adem is onlosmakelijk gebonden met hoe wij in het leven staan en wie wij zijn. Een goede ademhaling maakt je mentaal sterker, verzacht lichamelijke klachten en draagt bij aan een fit en energiek leven. Zo zijn gedachten gekoppeld aan ons adempatroon. Spanningen, piekeren, stress, lichamelijke klachten en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling. Veel mensen ademen, in een rustige toestand, te snel en te vaak. Het onrustig ademhalen vergt energie. Fee Busenkell geeft uitleg over een goede ademhaling, oefeningen (vanuit een stoel) en tips. Mantelzorgers zijn vaak druk met de zorg voor een partner of familielid. Dit kan veel tijd vragen. Ook al doen mantelzorgers dit vaak met liefde, tijd en aandacht voor henzelf schiet er vaak bij in. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij je eigen ademhaling.

Aanmelden en informatie
Deelname is gratis, aanmelden is nodig en moet vóór 8 december. U stuurt een mailtje met uw naam naar Patricia van der Put, consulent mantelzorg MEE Drechtsteden of belt naar 078 750 89 00 waar u aangeeft dat u zich aanmeldt voor de workshop Op adem komen van 14 december in Heerjansdam, met contactgegevens zoals uw telefoonnummer of mailadres.
We zijn gebonden aan een maximaal aantal deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn voor u, dan laten wij dit weten en zullen wij bij voldoende belangstelling volgend jaar de workshop nogmaals aanbieden.

Wanneer?
14 december 2017 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
MEE Drechtsteden / Vivera Wijkteam
patricia.vanderput@meedrechtsteden.nl
Locatie:
Sportlaan 10 in Heerjansdam
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.