Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Uilenballen pluizen (Natuuractiviteit jeugd)

Uilenballen pluizen (Natuuractiviteit jeugd)

Vandaag is er een natuuractiviteit voor de jeugd tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 8 jaar zijn ook welkom, maar kom dan met begeleiding.

Het thema is: Uilenballen pluizen

"Speurneuzen gezocht "

  • Alles willen weten over uilen, wat eet een uil?
  • Hoe leeft een uil, wat doet een uil in de nacht?
  • Kom dan naar ’t Weetpunt, daar gaan ze je alles vertellen en uilen laten zien: spannend……!

Iedereen is welkom.
Ook goed voor je spreekbeurt op school.

Meer informatie in de folder: www.natuur-zw.nl


De kinderen worden begeleid door natuurgidsen van Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (IVN) en vrijwilligers van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Deelname is gratis, maar een kleine bijdrage (waarmee materiaal e.d. kunnen worden aanschaffen) wordt op prijs gesteld.

Het hele jaar door organiseert IVN natuuractiviteiten voor de jeugd. Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving. Het is belangrijk dat kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht. Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, vlinders, waterdiertjes, planten, bomen…..

Het doel is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving.Kennis is hierbij minder belangrijk; voorop staat de beleving bij het ontdekken en de verwondering over al dat moois in de natuur.

Wanneer?
21 februari 2018 van 14.30 tot 16.00 uur
Organisator
Lidy van der Lans- Exler (natuurgids)
681 26 29
lidyexler777@gmail.com
Locatie:
't weetpunt, Develpad 169
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.