Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Koffie met... Kees Popijus

Koffie met... Kees Popijus

Zwijndrecht na de watersnoodramp van 1953
Op 1 februari 2018 is het 65 jaar geleden dat in Zuidwest-Nederland 's nachts de dijken braken. Grote delen van Zeeland en Zuid-Holland vielen aan het kolkende water ten prooi. De overstromingen kostten 1835 mensen en tienduizenden dieren het leven. Daarmee was de stormvloed de ergste ramp van de 20ste eeuw.

In Zwijndrecht waren gelukkig geen mensenlevens te betreuren, wel was er veel materiële schade aan huizen, fabrieken en de dijken. Ook kwam er veel vee om het leven. De heer Kees Popijus heeft een fotoboek samengesteld waarin hij een beeld
toont van de schade in Zwijndrecht. Hierover geeft hij vandaag een presentatie.

Koffie met...
Koffie met... is een laagdrempelige reeks koffieochtenden, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke keer staat een lokaal thema of een lokale gast centraal.

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Walburg Zwijndrecht
Datum en tijd: Woensdag 28 februari van 10.30 - 12.00 uur
Toegang: Gratis | Vrije inloop

Wanneer?
28 februari 2018 van 10.30 tot 12.00 uur
Organisator
Bibliotheek Walburg
Locatie:
Norderstedtplein 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.