Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Landelijke Opschoondag met de Beestenbende

Landelijke Opschoondag met de Beestenbende

Vandaag is het ‘Landelijke Opschoondag’. Mensen helpen om hun eigen buurt op te ruimen. Dat gebeurt in heel Nederland en dus ook in Zwijndrecht.

De Beestenbenders in Zwijndrecht zijn opgeroepen om te helpen in de buurt waarin zij wonen, om mee te helpen opruimen.
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk bewezen) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

De kinderen zijn te herkennen aan hun gele hesjes en petjes en afvalgrijpers. Om het extra spannend voor hen te maken, organiseert De BeestenBende een speciale fotowedstrijd onder de duizenden leden, met de uitdaging om nu eens samen met HUN held op de foto te gaan…

Ook anderen kunnen mee helpen om Zwijndrecht schoon te krijgen.
Kijk voor meer informatie op www.supportervanschoon.nl

Wanneer?
24 maart 2018 van 00.00 tot 00.00 uur
Locatie:
heel Zwijndrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.