Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Develwandeling

Develwandeling

Natuurvereniging Eliland IJsselmonde maakt op zaterdag 7 april een lente wandeling met  een natuurgids door de natuurgebieden  tussen twee kerkjes die aan de Devel staan.

De start is bij het  Munnikenpark  te Zwijndrecht. Daar is de prachtige tuin van het Arboretum met bezoekerscentrum Het Weetpunt. Daar bewonderden we de eerste bloeiende bomen en de fraaie collectie vaste planten en bolgewassen. Er staan ± 200 verschillende soorten bomen in het arboretum, o.a. groepen eiken, beuken, kastanjes, robinia’s (acacia’s), berken, linden, sier-fruitbomen. Behalve de genoemde loofbomen staan er ook enkele soorten naaldbomen. Natuurlijk is er ook een rijk assortiment aan struiken, een jarigen, (verwilderings-) bollen en vaste planten. Een speciale vermelding  verdient de kruidentuin en het in 1995 aangelegde rosarium.  Langs het Natuur educatieve leerpad langs de Devel is een insectenmuur en -flat, bloemenweide en paddenpoelen te zien. Hierna volgen we de Devel en komen via een recreatiebos bij het oude kerkje van Kijfhoek. Vandaar is het nog een klein stukje voor we weer bij het startpunt zijn.

De wandeling is een kleine 7 km lang. Start om 10.30 uur op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum ’t Weetpunt in het Arboretum Munnikepark. Aanmelden bij natuurvereniging.ijsselmonde@gmail.com.

Wanneer?
7 april 2018 van 10.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuurvereniging IJsselmonde
natuurvereniging.ijsselmonde@gmail.com
Locatie:
de parkeerplaats van ’t Weetpunt, Develpad 169
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.