Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Mini Zomer Festival in 5 historische kerkjes in de regio

Mini Zomer Festival in 5 historische kerkjes in de regio

Muziekensemble Dutch Baroque organiseert op 30 juni voor de eerste keer een minizomerfestival in 5 historische kerkjes in de regio Zwijndrecht. Het ligt in de bedoeling er een jaarlijks evenement van te maken.

Het initiatief omvat een dagvullend programma: fietstocht, 5 concertjes en koffie bij aanvang; een routebeschrijving en overtocht Puttershoek zijn inbegrepen.

De fietstocht begint om 10:00 uur bij de Oude Kerk van Zwijndrecht met zijn 17e-eeuwse dooptuin en preekstoel. Hier is het openingsconcert door Gerard de Wit, artistiek leider van Dutch Baroque, samen met Ivan Ilijev (viool), Johanneke de Wit (blokfluit) en Kim Stockx (fagot). Met werken van o.a. Telemann, Händel en Bach.

De overige kerkjes van de fietsroute –tocht kan ook per auto gemaakt worden–
liggen in het mooie natuurgebied tussen Oude Maas en Devel, met onder meer  het Develbos en het Munnikepark. 
Het Pietermankerkje is een rijksmonument  uit de 15e eeuw. Dick Valk (tenor) en Harjo Neutkens (luit) zullen hier muziek van o.a. Schütz laten horen.

In 1992 is het 13e-eeuwse polderkerkje Kijfhoek prachtig gerestaureerd. Het ligt op een terp langs de Devel. Hier musiceren Lucia van Vugt (sopraan) en Arie de Bruijn (klavecimbel) met Engelse barokmuziek van o.a.  Dowland en Purcell.

De Lindtse kerk is sinds 2000 een rijksmonument. Dit relatief jonge kerkje is een typische preekkerk: banken, stoelen en gaanderij zijn op de preekstoel gericht. Hier Franse en Duitse barokmuziek, gespeeld door Jaap Visser (traverso), Roald van Os (altviool), Hieke van Hoogdalem (cello) en Tim Lubbers (klavecimbel).

Er is een fiets- en voetveerverbinding over de Oude Maas tussen Groote Lindt en Puttershoek. Dit idyllische pontje brengt u bij het volgende concertje in de Dorpskerk te Puttershoek, te geven door  blokfluitkwintet Mazacrocha, met muziek uit renaissance en barok.

Aanmelden via de website: www.dutchbaroque.nl

We zien u graag op zaterdag 30 juni van 10:00 – 16:30 uur
Want… hoe kun je de zomer beter beginnen dan met een toeristische fietstocht  langs vijf mooie, oude kerkjes, waar evenzoveel gevarieerde, lichte concertjes van een halfuur zullen klinken?

Wanneer?
30 juni 2018 van 10.00 tot 16.30 uur
Organisator
Dutch Baroque
Locatie:
Start Oude kerk, Kerkstraat 49
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.