Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Elektrische Fiets Informatiedag

Elektrische Fiets Informatiedag

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Maar ook het fietsen met een e-bike vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trap ondersteuning. Om hier aandacht aan te geven organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Zwijndrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden, donderdag 23 augustus 2018 een Elektrische Fiets Informatiedag voor senioren.

Inschrijven
Aanmelden via mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland op e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer 0184 – 685 317. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze dag is tijdig aanmelden van belang. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 10 augustus 2018. Aanmelden is verplicht. De informatie dag wordt gratis aangeboden.


Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en  informatie aan te rijken over het fietsen met een elektrische fiets.

Duur van de informatiedag
De informatiedag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.
Tijdens de informatie dag wordt gezorgd voor koffie en een lunch.

Wat houdt de dag in?
Theorie en praktijk
De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike.

U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours oefeningen doen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Er is een leverancier van e-bikes aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een e-bike.

Zelf meenemen
U komt met u eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Wanneer?
23 augustus 2018 van 10.00 tot 15.00 uur
Organisator
Mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland
0184 – 685 317
werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Locatie:
Spektakel, Norderstedtplein 10
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.