Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Koffie met... Mohammed Benzakour

Koffie met... Mohammed Benzakour

Over zijn nieuwste boek "Tien op een ezel", Berberse spreekwoorden en gezegden
Mohammed Benzakour is schrijver, dichter, publicist en columnist en woont in Zwijndrecht. Tien op een ezel is meer dan alleen een taalkundig boek. De vele mooie, dwaze en beeldende spreekwoorden voeren Benzakour terug naar zijn jeugd in Marokko, met de verhalen en sagen waarin die ingenieuze spreekwoorden te vinden zijn. Het boek bevat een selectie van de driehonderd grappigste, mooiste of ontroerendste gezegden. De spreuken staan fonetisch weergegeven in het Berbers, met daaronder de letterlijke vertaling, een uitleg over de betekenis en waar mogelijk een Nederlands equivalent. De schrijver praat alles aan elkaar met persoonlijke verhalen, herinneringen en anekdotes.

De auteur won verscheidene prijzen waaronder in 2014 de E. du Perronprijs 2013 met zijn roman Yemma en in 2016 de ANV Debutantenprijs 2016 voor zijn roman De Koning Komt.

Bij deze Koffie met... komt hij vertellen over zijn boek en kun je vragen stellen. Drink gezellig een kopje koffie of thee mee!

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Walburg
Datum en tijd: woensdag 3 oktober, 10.30 - 12.00 uur
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig

Wanneer?
3 oktober 2018 van 10.30 tot 12.00 uur
Organisator
Bibliotheek Walburg
Locatie:
Norderstedtplein 8
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.