Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gedragsverandering bij NAH

Gedragsverandering bij NAH

Bij NAH is er vaak sprake van verandering in gedrag. Als mantelzorger heb je mogelijk te maken met een naaste die meer vermoeid is, concentratieproblemen heeft, slecht tegen verandering kan, veranderde emoties heeft en zelfs agressief gedrag kan vertonen. Hoe ga je daarmee om?

Leonie van Betten, maatschappelijk werker van Revalidatiecentrum Rijndam, verzorgt de interactieve avond, waarbij mantelzorgers zelf kunnen ervaren waar mensen met NAH in de praktijk tegen aan lopen. Ze bespreekt adviezen hoe hier mee om te gaan en er is ruimte voor vragen uit de praktijk.

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor uiteenlopend letsel aan de hersenen. De meest voorkomende oorzaken zijn een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, hersen(vlies)ontsteking of hersenschade na bijvoorbeeld reanimatie. Er kunnen problemen zijn met bewegen, praten, zien, denken, begrijpen, concentreren en waarnemen. Verder kan gedrag veranderen en kunnen te veel indrukken leiden tot verwarring. Vermoeidheid speelt bijna altijd een rol.

Hersenletsel treft het hele gezin en de relatie met de partner op verschillende manieren. Er kan sprake zijn van gedragsmatige en stemmingswisselingen, onzekerheid over de toekomst, rouw om verlies van wat was, tegenstrijdige gevoelens, minder energie en problemen met de veranderde persoonlijkheid. Dit alles kan tot overbelasting van de mantelzorger leiden. De mantelzorgconsulenten van MEE zijn er om mantelzorgers te ondersteunen.

De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21:30 uur. Vanaf 19:15 uur staat de koffie/thee klaar. Locatie is dit keer Hart van Meerdervoort, Perkstraat 55 in Zwijndrecht. Deelname is gratis, aanmelden wenselijk. Dit kan door te mailen naar patricia.vanderput@meeplus.nl of te bellen naar MEE Mantelzorg 078 2063202. Benoem even uw naam, woonplaats en contactgegevens.

Wanneer?
9 oktober 2018 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
MEE Mantelzorg - Patricia van der Put
078 2063202
patricia.vanderput@meeplus.nl
Locatie:
Hart van Meerdervoort, Perkstraat 55
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.