Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fiets APK- en reparatiedag bij winkelcentrum Walburg

Fiets APK- en reparatiedag bij winkelcentrum Walburg

Evenals de afgelopen jaren verzorgt de Fietsersbond Drechtsteden op zaterdag 13 oktober 2018 haar jaarlijkse fietscontrole (APK)actie. De controle activiteiten vinden plaats bij winkelcentrum Walburg op het terrein van FRS fietsen. Er zal daar tussen10:00 uur en 16:00 uur een grote opvallende partytent zijn opgesteld waar een aantal deskundige reparateurs een uitgebreide en grondige inspectie zal uitvoeren op de aangeboden fietsen.

Daarbij zal worden gecontroleerd of de de fiets voldoet aan veiligheidseisen zoals een goede verlichting, hoorbare bel, vastzittende handvatten, werkende remmen enzovoorts. Ook de juiste zithouding wordt gecontroleerd. Kleine reparaties zullen ter plekke vakkundig worden uitgevoerd. Tegen kostprijs zijn vervangende onderdelen te koop.  Bij grotere mankementen wordt doorverwezen naar de plaatselijke fietsenmakers.

De actie heeft dit jaar de slogan “Drechtsteden maakt een punt van nul verkeersslachtoffers” aldus een plaatselijke woordvoerder van de Fietsersbond
De verlichting is een belangrijk punt van de controle, want we gaan de donkere dagen tegemoet en dan moet je duidelijk voor het overige verkeer te zien zijn! Maar het lijkt er wel eens op dat sommige fietsers denken: “fietsverlichting mij niet gezien!’ en ze worden dan ook dikwijls niet gezien met een ongeluk als gevolg. De woordvoerder van de Fietsersbond benadrukt daarom nadrukkelijk het belang van een goed werkende verlichting, vooral voor de eigen veiligheid.

Vooral de jeugdigen die de scholen voor Voortgezet Onderwijs in andere plaatsen bezoeken worden met nadruk opgeroepen de fiets na te laten kijken.
Afgaande op de belangstelling en de reacties in voorgaande jaren weten we dat er veel waardering is voor deze gratis acties die in de hele regio Drechtsteden  worden gehouden. De Fietsersbond Drechtsteden spant zich al sinds jaar en dag in voor de belangen van dagelijkse fietsers binnen de Drechtsteden. De belangenorganisatie heeft landelijk meer dan 40.000 leden in 150 lokale afdelingen.

Ook u kunt aan de stand lid van de Fietsersbond worden, informatiepakketten en aanmeldformulieren zijn aanwezig. Heeft u vragen en/of opmerkingen in de stand kan u ze kwijt. Bij kinderen jonger dan 10 jaar wordt verwacht dat één van hun ouders mee komt. Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer?
13 oktober 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Fietsersbond Drechtsteden
Locatie:
bij winkelcentrum Walburg op het terrein van FRS fietsen, IJsselmeer 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.