Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De Winterfair

De Winterfair

Vandaag vult een sfeervolle kerstmarkt het Raadhuisplein met maar liefst zo’n 50 kramen. Je kunt er terecht voor de laatste kerstcadeautjes en je vindt er bijvoorbeeld een palingrokerij en natuurlijk ontbreken de oliebollen- en de poffertjeskraam niet.

Om de kerstsfeer helemaal compleet te maken speelt de Zwijndrechtse stadsbeiaardier Jan van der Zwart bij wijze van opening aan het begin van de Winterfair op het carillon. Dat concert wordt vervolgd met muziek vanaf een groot podium. Daar zal onder meer onze eigen Zwijndrechtse Justine Pelmelay optreden en verder ook de van het Big Rivers Festival bekende Papendrechtse singer-songwriter Celeste Liberty. En dan ook nog muziek van bijvoorbeeld The Jong Holland Stage Band, ’t Satte Erremenieke en nog veel meer.

De kinderen kunnen zich volop vermaken, op bezoek gaan bij de Kerstman of een ritje maken in de arrenslee.

De organisatie van dit nieuwe kerstevenement is een initiatief van enkele mensen van het jaarlijkse Noordparkfestival.
Voor meer informatie kijk op de website of op de Facebookpagina Winterfair Zwijndrecht.


Kerstwedstrijd
Het blijft niet alleen bij deze ene zaterdag. Want het leuke van dit nieuwe evenement is dat heel Zwijndrecht mee kan doen aan een kerstwedstrijd: wie heeft de mooist versierde straat in Zwijndrecht? Daarbij gaat het erom dat je samen met je buurtjes, je straat, laan, plein of hof .... in kerststijl versiert. Op 19 en 20 december zal een jury de ingeschreven straten bezoeken. Er worden dan punten gegeven voor: verlichting, versiering, het “wow”-effect, het kerstgevoel en de algemene indruk.

De winnende straat krijgt 50 kaarten voor een bezoek aan de Winterefteling in Kaatsheuvel op zaterdag 29 december inclusief het vervoer met de bus heen en terug. Wie de winnaar is, wordt op de Winterfair ’s avonds om19:00 uur bekendgemaakt. De straten, lanen en pleinen die mee willen doen voor deze mooie prijs moeten zich natuurlijk vooraf aanmelden op www.winterfairzwijndrecht.nl.

Wanneer?
22 december 2018 van 12.00 tot 20.00 uur
Locatie:
het Raadhuisplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.