Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Frans Meijer vertelt (Oorlogsverhaal)

Frans Meijer vertelt (Oorlogsverhaal)

Het opmerkelijke oorlogsverhaal van de Zwijndrechtse apotheker Meijer en zijn gezin
De net afgestudeerde apotheker Herman Meijer vestigde zich in 1932 op het Veerplein als eerste apotheker van Zwijndrecht. Eind 1942 werd hij met zijn gezin (met vrouw en zoon Leo) van het Veerplein weggevoerd naar Kamp Westerbork. In Kamp Westerbork was er een apotheker nodig waarvoor hij zich meteen aanmeldde. Na twee jaar werd de familie Meijer alsnog gedeporteerd naar de vernietigingskampen. Zijn vrouw en kind zijn in Auschwitz omgebracht. Meijer overleefde de concentratiekampen ternauwernood en keerde in 1945 berooid terug. Hij hertrouwde en bleef tot 1972 werkzaam in de Veerapotheek.

Toegang gratis. Aanmelden niet nodig.

Wanneer?
1 mei 2019 van 10.30 tot 12.00 uur
Organisator
Bibliotheek Walburg
Locatie:
Norderstedtplein 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.