Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fred van Stratum tekent Vincent - Expositie

Fred van Stratum tekent Vincent - Expositie

Fred tekent Vincent
Fred  van Stratum uit H.I. Ambacht heeft op jonge leeftijd de ambachtsschool gedaan. Vader vond het belangrijk dat Fred met zijn handen leerde werken. Na de ambachtsschool ging Fred naar de Kunstacademie. Hij had een reclamebureau.

Na zijn werkzame leven raakte hij in de ban van Vincent van Gogh. Hij bestudeerde zijn werk, probeerde hem te begrijpen en ging aan de slag met het natekenen van Vincents potlood- en inkttekeningen. Dat het Fred goed afgaat, bewijzen zijn tekeningen.

In Hendrik Ido Ambacht heeft Fred reeds enkele keren geëxposeerd. Inmiddels woont Fred in Zwijndrecht en wil hij zijn dorpsgenoten ook kennis laten maken met zijn werk. Van 14-17 mei zal zijn werk te bewonderen zijn in Het Badhuis. Voor openingstijden zie de website


Presentatie
Op donderdagavond 16 mei zal Fred van 20:00-21:00 uur aan de hand van een presentatie over zijn eigen werk, tekst en uitleg geven over die bijzondere artistieke stijl van meester Vincent. Naast iedere in de techniek van Van Gogh gemaakte pentekening, zal er deze avond ook de originele druk aanwezig zijn, zodat vergelijk mogelijk is. Fred zal ook iets toelichten over de streken waarin Vincent zijn werken heeft gemaakt.

Tekenles
Geïnspireerd door decoratietechnieken van huisschilders van weleer, heeft Fred een methode bedacht om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen in creativiteit. Met deze methode wil Fred in Het Badhuis kosteloos tekenles gaan geven. U betaalt alleen uw eigen materiaal en eventuele consumpties.  Op de avond van de presentatie zal Fred meer over de tekenlessen vertellen en is er de mogelijkheid om u op te geven.

Foto: Peter Huijser - Fred met voorbeelden van de door hem ontwikkelde tekenmethode.

Wanneer?
Van 14 mei 2019 00.00 uur tot 17 mei 2019 00.00 uur
Organisator
Het Badhuis
078 7850503
badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl
Locatie:
Prins Hendrikstraat 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.