Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Binnenvaartdagen Zwijndrecht (VERPLAATST)

Binnenvaartdagen Zwijndrecht (VERPLAATST)

BINNENVAARTDAGEN ZWIJNDRECHT VERPLAATST NAAR 13 EN 14 SEPTEMBER 2019

Een nieuw publieksevenement in Zwijndrecht staat voor de deur: op 24 en 25 mei 2019 vinden de Binnenvaartdagen Zwijndrecht plaats. Tijdens dit tweedaags evenement voor de regio, gaan educatie en voorlichting hand in hand met entertainment en live muziek.

Initiatiefnemers en organisatoren Piet de Bruin (De Bruin Horeca & Organisatie), Jan van Laar (o.a. uitgever van Maritiem Courant en eigenaar Scheepvaart J. van Laar BV) en Rutger Hoogerwerf (eigenaar organisatiebureau Buro RUW in Rotterdam) zijn er eensgezind over: “Als er in het hart van de baggerwereld een Baggerfestival in Sliedrecht is, waarom is er dan geen publieksevenement voor de binnenvaart in Zwijndrecht?” Dus steken zij hun nek uit.

Het wordt een evenement waar publiek twee dagen lang (10:00-23:00 uur) gratis kan genieten van divers entertainment. Ook kan de binnenvaart en het daaraan gerelateerde bedrijfsleven zich presenteren.

  • Op vrijdag 24 mei ligt de nadruk op educatie, waarbij jeugd (via hun uitgenodigde scholen) kan kennismaken met de mogelijkheid van een carrière in de binnenvaart. Van Laar: “En dat is hard nodig, want de branche zit te springen om personeel.”
  • Op zaterdag 25 mei wordt een aantrekkelijk evenement neergezet met veel livemuziek.

Besloten is om er een jaarlijks evenement van te maken. Op oneven jaren, zoals dit jaar, wordt stevig uitgepakt. Op even jaren haakt Binnenvaartdagen Zwijndrecht in op Dordt in Stoom. Dat is dan mogelijk bescheidener van opzet, maar tegelijkertijd een uitgelezen kans om een deel van het Dordtse publiek naar ‘de overkant’ te halen.

Op de website staat de meest actuele informatie met betrekking tot het programma en sponsoring.

Foto: De initiatiefnemers van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht - v.l.n.r.: Jan van Laar, Piet de Bruin en Rutger Hoogerwerf.

Wanneer?
Van 24 mei 2019 10.00 uur tot 25 mei 2019 23.00 uur
Locatie:
aan het Zwijndrechtse Maasplein, Thorrehoofd, Veerplein en kade Zomerlust
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.