Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag en expositie in oudste kerk Zwijndrechtse Waard

Open dag en expositie in oudste kerk Zwijndrechtse Waard

Op zaterdag 14 september a.s. wordt dit jaar een open dag gehouden in de Pietermankerk (Open Monumentendag)
Iedereen is van harte welkom om tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen in het pittoreske en eeuwenoude kerkgebouw aan de Burgemeester Pijl Hogeweglaan.

De Pietermankerk is naar alle waarschijnlijkheid in 1334 gebouwd. Daarmee is het de oudste kerk van de Zwijndrechtse Waard. Het interieur van de kerk kenmerkt zich door enkele bijzondere elementen, zoals de preekstoel uit 1690, het doopvont uit de vijftiende eeuw en de pastoorszerk. Twee bestuursleden van de Stichting kunnen u tijdens deze open dag veel vertellen over de Pietermankerk.

Tijdens de open dag krijgen bezoekers de gelegenheid een foto-expositie van de restauratie te bekijken. Een aantal van deze foto’s wordt te koop aangeboden. Speciaal ter gelegenheid van de open dag is er ook een tentoonstelling Keramiek van kunstenaar Ank van Dijk uit Zwijndrecht.

Op 14 september is er ook de mogelijkheid een tekening met een overzicht van de graven rondom de Pietermankerk in te zien. Deze informatie is recentelijk beschikbaar gekomen. Bovendien zal organist Marco Reedijk tijdens de open dag het orgel en Spinel bespelen.

“Wij zijn erg trots op ons historisch erfgoed en willen dat graag aan iedereen laten zien. We hopen daarom op een grote opkomst op onze open dag. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten en het instant houden van de kerk is natuurlijk van harte welkom.”

Wanneer?
14 september 2019 van 12.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Pietermankerk, Burgemeester Pijl Hogeweglaan
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.