Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Mantelzorg en pgb

Mantelzorg en pgb

Een Persoons Gebonden Budget (pgb). Wat is het en wat kan ik er mee?
Op donderdagavond 31 oktober krijgen mantelzorgers uit de Drechtsteden daar antwoorden op tijdens een (gratis) bijeenkomst in wijkcentrum Kubiek. De informatieavond is van 19:30 uur tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur.

Mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben kunnen deze zelf regelen met een persoonsgebonden budget (pgb). Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een pgb worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger?

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, vertelt over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en de zorgvrager. Je leert als mantelzorger wat de verschillen zijn tussen zorg in natura (zin) en pgb, wat er globaal komt kijken bij het beheren van een PGB en welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een pgb overgenomen kunnen worden. Met deze kennis en inzichten kan de mantelzorger een bewuste keuze maken voor wel of geen pgb.U hoort deze avond ook hoe het aanvragen van een pgb werkt en er is ruimte voor vragen.

Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar patricia.vanderput@meeplus.nl of te bellen naar MEE Mantelzorg T 078 206 32 02.
Nee

Wanneer?
31 oktober 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
MEE
078 206 32 02
patricia.vanderput@meeplus.nl
Locatie:
in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.