Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Infobijeenkomst 'Zon op andermans dak'

Infobijeenkomst 'Zon op andermans dak'

‘Zon op andermans dak’ houdt op dinsdag 3 december een informatiebijeenkomst over twee nieuwe projecten in Dordrecht en Zwijndrecht, en plannen voor nieuwe projecten in de andere Drechtsteden.

De bijeenkomst begint om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het gemeentehuis.
Aanmelden kan via arnoud@drechtsestromen.net


In 2014 is Stichting Drechtse Stromen, voor en door bewoners, gestart met ‘Zon op andermans dak’. Hierbij kunnen inwoners zelf zonnestroom opwekken met panelen die op een groot dak in de buurt liggen. Handig als je geen eigen dak hebt, je eigen dak niet geschikt is of als je te weinig ruimte hebt voor zonnepanelen op je eigen dak. Inmiddels zijn er 7 collectieve zonnestroominstallaties gerealiseerd op grote daken in de Drechtsteden: 3 in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht. Op deze 7 daken liggen totaal 2.294 zonnepanelen die met elkaar circa 600.000 kWh groene stroom per jaar opwekken.

Eigendom van bewoners
De installaties zijn gemeenschappelijk eigendom van circa 300 bewoners in de Drechtsteden, die zich hebben verenigd in een coöperatieve vereniging. Door gebruik te maken van een stimuleringsregeling van de rijksoverheid is dit voor de leden ook financieel aantrekkelijk. Ook de provincie Zuid-Holland en de gemeentes in de Drechtsteden ondersteunen dit programma en de coöperaties.
Op dit moment zijn er nieuwe installaties in ontwikkeling in Zwijndrecht en Dordrecht. Drechtse Stromen is continu op zoek naar nieuwe geschikte locaties, bij voorkeur daken. Drechtse Stromen is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk. De stichting wil inwoners van de Drechtsteden waar nodig helpen bij het besparen van energie en de overgang naar duurzame energie. Zij zorgt voor informatie, advies en begeleiding. Daarbij richt ze zich voornamelijk op bewoners van huizen, zowel koop als huur.

Wanneer?
3 december 2019 van 19.45 tot 00.00 uur
Organisator
Drechtse Stromen
arnoud@drechtsestromen.net
Locatie:
Gemeentehuis, Raadhuisplein 3
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.