Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Hoe een Arabier liefde voor Jezus en Israël kreeg

Hoe een Arabier liefde voor Jezus en Israël kreeg

Vandaag is er in Zwijndrecht een lezing met ds. Saleem Shalash uit Nazareth (Israël), uitgenodigd door ‘Christenen voor Israël’. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Hoe een Arabier liefde voor Jezus en Israël kreeg. De bijeenkomst vindt plaats in de Develhof. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Er is ook een verkoop van producten uit Israël.


Ds. Shalash is een Arabier met een rooms-katholieke achtergrond maar op jonge leeftijd zei hij het christelijk geloof vaarwel. Een ongeluk van een vriendin echter, die in haar auto verbrandde, raakte hem diep. Hij vroeg zich af wat de zin van het leven was en begon in de Bijbel te lezen. Na zijn ommekeer volgde hij een theologische studie aan het Bethlehem Bible College en het Israël College of the Bible in Netanya. In 2009 begon ds. Shalash met een zevental mensen te bidden in zijn eigen huis in Nazareth. Er ontstond een Arabische kerk, die snel groeide. Momenteel telt de baptistengemeente, met de naam Home of Jezus the King Church, 110 leden. Bij een dochtergemeente in Haifa zijn 17 leden aangesloten. Kenmerkend voor de manier waarop hij zich opstelt, is zijn liefde voor het volk Israël.

Wanneer?
9 december 2019 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Develhof, Laan van Nederhoven 21
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.