Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Inloopavond over Boerderij Van 't Hoff

Inloopavond over Boerderij Van 't Hoff

ABB Bouwgroep B.V. uit Sliedrecht heeft nieuwbouwplannen voor de Van 't Hofflocatie aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht. Daarbij blijft de historische boerderij behouden. De Historische Vereniging Zwijndrecht had daar nadrukkelijk om gevraagd en is verheugd met de huidige plannen.

De boerderij dateert uit de 17e eeuw en is sindsdien vele malen herbouwd of aangepast. Tot 1960 had de boerderij een agrarische functie en was hij eigendom van boer Pons. Behalve boer was Thijs Leendert Pons tevens (de laatste) dijkgraaf van de Zwijndrechtse Waard. In 1960 kocht de gemeente de boerderij om deze te verbouwen tot de eerste sporthal van Zwijndrecht. In 1998 vestigde sportschool Fitness City zich in de boerderij en sinds 2010 is het het onderkomen van Diamond Gym.

In december 2018 werden de herontwikkelingsplannen voor de Van 't Hofflocatie aan de Lindtsebenedendijk 151 voor het eerst besproken in de Zwijndrechtse gemeenteraad. ABB wilde aanvankelijk zo'n 45 woningen op deze locatie bouwen waarbij de boerderij vanwege de slechte staat zou worden gesloopt. Hoewel de boerderij historische waarde heeft, is het geen monument. Tijdens de raadsvergadering pleitte de Historische Vereniging Zwijndrecht ervoor de boerderij te behouden. Ook omwonenden gaven aan het beeldbepalende
pand graag behouden te zien. ABB heeft daarop de plannen aangepast waarbij de boerderij behouden blijft en wordt getransformeerd naar zorgappartementen.

Vanavond is er een inloopavond in Kubiek voor omwonenden en andere belangstellenden. Zij kunnen dan de eerste schetsen voor de woningen en de verbouwing van de boerderij bekijken en vragen stellen aan de ontwikkelaar en de gemeente.

Wanneer?
14 januari 2020 van 19.00 tot 21.00 uur
Organisator
Gemeente Zwijndrecht
Locatie:
Kubiek, Zwaluwstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.