Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Koffieconcert Lindtse Kerk - Gerard en Johanneke de Wit

Koffieconcert Lindtse Kerk - Gerard en Johanneke de Wit

Vandaag vindt er in de Lindtse Kerk het eerste koffieconcert van dit jaar plaats. Medewerking wordt verleend door Gerard en Johanneke de Wit. Het muzikale duo zal tijdens dit concert enkele sonates ten gehore brengen van J.S. Bach. Het is een programma voor de bijzondere combinatie ‘klavier concertato’ en blokfluit. Gelijkwaardigheid staat centraal tussen de beide spelers.

De sonate, oorspronkelijk voor klavecimbel en traverso BWV1032 van Johan Sebastian Bach, vormt het uitgangspunt voor dit programma. Gerard zal bij deze uitvoering onder andere op een zo geheten kistorgel spelen en Johanneke zal de blokfluit bespelen.

Gerard de Wit (1985) is één van de jongere oude muziek pioniers van dit moment. Als organist, klavecinist en dirigent wil hij ambassadeur zijn voor de oude muziek. Regelmatig verschijnen er koor- en orgelbewerkingen van zijn hand. Zo is hij ook de artistiek leider van Stichting Dutch Baroque.

Johanneke de Wit kreeg haar eerste blokfluitlessen op 7-jarige leeftijd. In 2003 won ze de eerste prijs tijdens een muziekwedstrijd voor jeugd in haar woonplaats Huizen. Momenteel speelt zij in diverse ensembles waaronder het Dutch Baroque Orchestra dat onder leiding staat van haar echtgenoot Gerard de Wit.

Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van kerk in de wijk en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 12.00 uur aanvangen en u bent van harte uitgenodigd

Wanneer?
16 februari 2020 van 12.00 tot 12.45 uur
Locatie:
Lindtse Kerk aan de Develweg 28
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.