Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Week van Gebed'
20jan 2020

Week van Gebed

Van maandag 20 januari 2020 tot en met vrijdag 24 januari 2020, van 18:45 tot 20:00 uur.

Doe mee met de week van gebed voor de eenheid van maandag 20 januari tot en met vrijdag 24 januari worden er elke dag vanaf 18.45 uur (inloop) tot 20.00 uur interkerkelijke gebedsbijeenkomsten gehouden in Zwijndrecht.

In de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid bidden christenen samen voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. Deze gebedsbeweging van eenheid begon al ruim 150 jaar geleden. Naar schatting doen zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

De week van gebed Zwijndrecht wordt dit jaar gehouden in de Maranathakerk. De avonden worden ingeleid door een voorganger uit één van de Zwijndrechtse kerken. Dit is elke avond wisselend en hieraan werken mee:

  • ma: ds. Jan Ophoff
  • di:    Danny Dane
  • wo:  ds. Steven Kafoe
  • do:   Jeanet Hertsenberg
  • vr:    ds. Floor Maaijen

Het thema is “Buitengewoon” n.a.v. Handelingen 28:2 waar het gaat  over vertrouwen en buitengewone vriendelijkheid op Malta. De situatie rondom de schipbreuk van Paulus wordt elk jaar door de christenen van Malta herdacht en staat centraal deze week.

Na een korte meditatie over een Bijbelgedeelte start de eerste gebedsronde, die eindigt met het zingen van een lied. Er wordt in kleine groepjes gebeden en u/ jij bent vrij om te luisteren of mee te bidden. Via de beamer worden steeds gebedspunten aangereikt. Mooi om zo verbonden te zijn met christenen uit andere kerken en landen en samen te bidden.

In landen met beperkte vrijheid komen vaak alle christenen samen, zelfs met gevaar voor hun leven. Hier kan alles in vrede en vrijheid en worden deze bijeenkomsten vaak minimaal bezocht. Zullen we laten zien dat wij hier in het westen ook graag één Lichaam van Christus willen vormen en samen bidden?

Contactinformatie:
Locatie: in de Maranathakerk, Koninginneweg 1A
Organisator: Stichting KiZ
Email:
Website:www.kerkeninzwijndrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!