Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Infobijeenkomst 'Zon op andermans dak''
03dec

Infobijeenkomst 'Zon op andermans dak'

Dinsdag 3 december 2019 vanaf 19:45 uur.

‘Zon op andermans dak’ houdt op dinsdag 3 december een informatiebijeenkomst over twee nieuwe projecten in Dordrecht en Zwijndrecht, en plannen voor nieuwe projecten in de andere Drechtsteden.

De bijeenkomst begint om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het gemeentehuis.
Aanmelden kan via arnoud@drechtsestromen.net


In 2014 is Stichting Drechtse Stromen, voor en door bewoners, gestart met ‘Zon op andermans dak’. Hierbij kunnen inwoners zelf zonnestroom opwekken met panelen die op een groot dak in de buurt liggen. Handig als je geen eigen dak hebt, je eigen dak niet geschikt is of als je te weinig ruimte hebt voor zonnepanelen op je eigen dak. Inmiddels zijn er 7 collectieve zonnestroominstallaties gerealiseerd op grote daken in de Drechtsteden: 3 in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 2 in Dordrecht en 1 in Papendrecht. Op deze 7 daken liggen totaal 2.294 zonnepanelen die met elkaar circa 600.000 kWh groene stroom per jaar opwekken.

Eigendom van bewoners
De installaties zijn gemeenschappelijk eigendom van circa 300 bewoners in de Drechtsteden, die zich hebben verenigd in een coöperatieve vereniging. Door gebruik te maken van een stimuleringsregeling van de rijksoverheid is dit voor de leden ook financieel aantrekkelijk. Ook de provincie Zuid-Holland en de gemeentes in de Drechtsteden ondersteunen dit programma en de coöperaties.
Op dit moment zijn er nieuwe installaties in ontwikkeling in Zwijndrecht en Dordrecht. Drechtse Stromen is continu op zoek naar nieuwe geschikte locaties, bij voorkeur daken. Drechtse Stromen is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk. De stichting wil inwoners van de Drechtsteden waar nodig helpen bij het besparen van energie en de overgang naar duurzame energie. Zij zorgt voor informatie, advies en begeleiding. Daarbij richt ze zich voornamelijk op bewoners van huizen, zowel koop als huur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis, Raadhuisplein 3
Organisator: Drechtse Stromen
Email:arnoud@drechtsestromen.net
Website:http://drechtsestromen.net


Deel dit bericht met je vrienden!