donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting

Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting

27 november 2019
Van 09:30 uur tot en met 11:30 uur

Zomaar een greep uit de reacties van ouders die deelnemen aan ‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’ op kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs:

  • ‘Met elkaar bewegen is echt zo leuk voor de kleintjes’,
  • ‘Ik leer van de deskundigen dingen waar ik echt iets aan heb’,
  • ‘Bijzonder om zo ervaringen uit te wisselen’,
  • ‘Het vult het gat na het consultatiebureau’,
  • ‘Extra quality time met mijn kind’.

Iedere woensdag (behalve in de onderwijsvakanties) van 9.30 tot 11.30 uur zijn dreumesen en hun vader en/of moeder van harte welkom om samen te bewegen, elkaar te ontmoeten en te leren in een ontspannen sfeer. De ochtend begint met een uurtje bewegen onder deskundige begeleiding van een vaste gymnastiekdocent van gymnastiekvereniging O&O uit Zwijndrecht.

Uniek
Daarna ontfermt Larissa, een van de vaste pedagogisch medewerkers van kindcentrum Impuls, zich over de kinderen zodat de ouders onder het genot van een kop koffie of thee rustig kunnen luisteren en praten. Onder leiding van Marieke, jeugdverpleegkundige van Rivas, komen er allerlei thema’s aan bod op het gebied van leefstijl en gezondheid, zoals suiker in drinken, wat een dreumes zoal eet en spraak-taalontwikkeling. Regelmatig is er ook een externe ervaringsdeskundige aanwezig om een onderwerp te belichten dat aansluit bij de ontwikkelfasen van een dreumes. Op 20 november is dat een logopediste en op 27 november een kinderfysiotherapeut.

‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’ is een uniek samenwerkingsproject van gymnastiekvereniging O&O Zwijndrecht, Rivas, de gemeente Zwijndrecht en kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs. Het biedt 1- tot 2-jarigen een prachtige mogelijkheid om met leeftijdsgenoten te bewegen en spelen terwijl hun ouders in contact komen met andere opvoeders, ervaringen delen en zich laten informeren over allerlei opvoedkundige onderwerpen door professionals.

Deelname is gratis
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met directeur Lilian Schoonderwoerd van kindcentrum Impuls via lilian.schoonderwoerd@pit-ko.nl of 078 - 820 0014. Zij vertelt u graag meer over het programma. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Foto: Kindcentrum Impuls - Kinderen tussen de 1 en 2 jaar en hun ouders zijn bij kindcentrum Impuls samen met veel plezier aan het bewegen, ervaringen uitwisselen en leren.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Lilian Schoonderwoerd van kindcentrum Impuls

Kindcentrum Impuls aan het Talmaplantsoen 3

078 - 820 0014

lilian.schoonderwoerd@pit-ko.nl pit-ko.nl
Deel dit bericht met je vrienden!