donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Expositie Vorm & Kleur

Expositie Vorm & Kleur

15 november 2019
Van vrijdag 15 november 2019 tot en met zondag 08 december 2019
Van 13:30 uur tot en met 16:30 uur

Lidy Scholten en Henk Baggerman laten hun werk zien in de nieuwe expositie Vorm & Kleur bij KunZt
De expositie "Vorm en Kleur" is een samenspel van sculpturen en schilderijen waarin solide vormen en speelse kleuren de hoofdrol spelen. De balans tussen rust en beweging brengt het lijnenspel in de schilderijen en de sculpturen naar de voorgrond. Kracht, energie en expressie komen tot uitdrukking in beide disciplines; een combinatie van hard steen en kleurrijke schilderijen.

Onder het motto ‘kunst is de spiegel van de ziel’ brengt Henk Baggerman in zijn sculpturen thema’s als schepping, evolutie, klimaatverandering en het toekomstperspectief van de aarde tot leven. Ook in de titels van zijn werken komt dit tot uiting.

Voor Lidy Scholten is ‘reflectie’ het centrale thema dat al haar schilderijen kenmerkt en verbindt. De weerspiegeling van geplooid folie en textiel onder invloed van licht maakt zij visueel. De nadruk ligt zowel op organische effecten en natuurlijke vormen als op strakke lijnen en vlakken.

Aan de slag met speksteen
Op woensdag 20 & 27 november 2019 van 13:30 tot 16:30 uur kunt u samen met Saskia Rietveld aan de slag met speksteen. Tijdens deze workshop maakt u zelf een speksteenhanger. De kosten van de workshop zijn € 7,50 per persoon, inclusief materiaal. Dit betaalt u bij binnenkomst contant bij Saskia. Aanmelden via cultuur@zwijndrecht.nl (vol=vol) Bij te weinig aanmelden wordt de workshop één keer gegeven.

Meet the artist
Beide kunstenaars zullen gedurende de expositie een keer aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werk, kennis te maken en al uw vragen te beantwoorden.

  • Henk Baggerman is aanwezig op zondag 17-11 
  • Lidy Scholten is aanwezig op zondag 1-12

Openingstijden Kunzt:
woensdag-, donderdag-, vrijdag-  en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

KunZt

Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1

info@kunztzwijndrecht.nl www.kunztzwijndrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!