maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Aftrap Baby Drive-in in Bibliotheek Walburg

Aftrap Baby Drive-in in Bibliotheek Walburg

17 september 2019
Van 09:30 uur tot en met 10:15 uur

Het leukste ontdekmoment met je baby op schoot
Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. We ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkste dingen. En dat allemaal knus op schoot. Vanaf september is de Baby Drive-in ook in Bibliotheek Zwijndrecht Walburg op elke derde dinsdag van de maand.

Regelmatig sluit er een speciale gast aan, om extra informatie over de ontwikkeling van jouw kindje te geven of staat er een interessant thema centraal. Zo ook tijdens de eerste editie van de Baby Drive-in in Bibliotheek Zwijndrecht Walburg. Je ontdekt hoe je kunt communiceren met je kind als praten nog niet lukt. Door simpele gebaren kan jouw kleintje je toch heel wat laten weten. Het leren van deze babygebaren is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Nieuwsgierig? Kom langs op dinsdag 17 september van 09.30 tot 10.15 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Alles mag
Rondkruipen, eten & drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en kinderwagens parkeren, het is allemaal toegestaan bij de Baby Drive-in. Kom langs, ontmoet andere (groot)ouders en laat je verrassen door het aanbod en interessante gasten.

Waarom voorlezen aan baby’s?
Hoe eerder kinderen in aanraking komen met boeken en voorlezen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Denk hierbij aan boekjes voor taalontwikkeling, meertalig opvoeden, voeding en opvoeding. Of boekjes met taalspelletjes en versjes. Dit is heel leerzaam. Zo blijkt uit onderzoek dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en de concentratie verhoogt. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil De Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-In is één van deze leerzame activiteiten.

Praktische informatie
Wat:  Aftrap Baby Drive-in in Bibliotheek Zwijndrecht Walburg
Wanneer: dinsdag 17 september, 09.30 – 10.15 uur
Waar:  Bibliotheek Zwijndrecht Walburg
Voor wie: 0-2 jaar met (groot)ouders

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Walburg

Norderstedtplein 8

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!