Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Fred van Stratum tekent Vincent - Presentatie'
16mei

Fred van Stratum tekent Vincent - Presentatie

Donderdag 16 mei 2019, van 20:00 uur tot 21:00 uur.

Fred tekent Vincent
Fred  van Stratum uit H.I. Ambacht heeft op jonge leeftijd de ambachtsschool gedaan. Vader vond het belangrijk dat Fred met zijn handen leerde werken. Na de ambachtsschool ging Fred naar de Kunstacademie. Hij had een reclamebureau.

Na zijn werkzame leven raakte hij in de ban van Vincent van Gogh. Hij bestudeerde zijn werk, probeerde hem te begrijpen en ging aan de slag met het natekenen van Vincents potlood- en inkttekeningen. Dat het Fred goed afgaat, bewijzen zijn tekeningen.

In Hendrik Ido Ambacht heeft Fred reeds enkele keren geëxposeerd. Inmiddels woont Fred in Zwijndrecht en wil hij zijn dorpsgenoten ook kennis laten maken met zijn werk. Van 14-17 mei zal zijn werk te bewonderen zijn in Het Badhuis. Voor openingstijden zie de website


Presentatie
Op donderdagavond 16 mei zal Fred van 20:00-21:00 uur aan de hand van een presentatie over zijn eigen werk, tekst en uitleg geven over die bijzondere artistieke stijl van meester Vincent. Naast iedere in de techniek van Van Gogh gemaakte pentekening, zal er deze avond ook de originele druk aanwezig zijn, zodat vergelijk mogelijk is. Fred zal ook iets toelichten over de streken waarin Vincent zijn werken heeft gemaakt.

Tekenles
Geïnspireerd door decoratietechnieken van huisschilders van weleer, heeft Fred een methode bedacht om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen in creativiteit. Met deze methode wil Fred in Het Badhuis kosteloos tekenles gaan geven. U betaalt alleen uw eigen materiaal en eventuele consumpties.  Op de avond van de presentatie zal Fred meer over de tekenlessen vertellen en is er de mogelijkheid om u op te geven.

Foto: Peter Huijser - Fred met voorbeelden van de door hem ontwikkelde tekenmethode.

Contactinformatie:
Locatie: Prins Hendrikstraat 2
Organisator: Het Badhuis
Telefoonnummer: 078 7850503
Email:badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl
Website:http://www.hetbadhuis-zwijndrecht.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!