maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bach centraal en live muziek bij Boekhandel Hyperion

Bach centraal en live muziek bij Boekhandel Hyperion

22 maart 2019
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Mattheus Passion van Johann Sebastiaan Bach. Het is misschien wel het bekendste werk van deze grote componist en de talloze uitvoeringen van dit magistrale werk trekt alleen al in ons land elk jaar tienduizenden bezoekers. Wat echter vrijwel niemand weet is dat J.S. Bach een eerdere versie van de Mattheus Passion heeft gemaakt voor een kleinere bezetting.

Componist en artistiek leider van Dutch Baroque en Zwijndrechtenaar Gerard de Wit is recentelijk gestuit op bronnen waarvan vrijwel zeker is dat deze zijn te linken aan de eerste versie van de Mattheus Passion. Binnenkort vindt de première plaats van de reconstructie van de partituur van deze Passion.

Voordat lancering van de deze première plaats vindt komt Gerard de Wit op vrijdagavond 22 maart bij Boekhandel Hyperion in Zwijndrecht vertellen over deze Passion. Hoe kwam hij tot stand en waarom schreef hij hem? Misschien wel interessanter: Waarom schreef hij later een nieuwe versie? Een verwant thema waar De Wit over zal spreken is de relatie die Bach onderhield met zijn zangers. Zangers nemen een belangrijke plaats in de werken van Bach.

Naast de inleiding van Gerard de Wit zal er veel muziek ten gehore worden gebracht. Gerard de Wit zal op zijn eigen gebouwde kistorgel werken spelen al dan niet vergezeld door zijn vrouw Johanneke de Wit op de blokfluit. Teven zullen een aantal zangers van het Dutch Baroque Vocal Consort live een aantal werken van Bach uitvoeren in de winkel.

Het thema van de avond is: Bach: Zijn passie, zijn zangers, zijn muziek. – De Mattheüs Passion in reconstructie en de wereld van Bach
Iedereen is van harte welkom op deze avond. De toegang is gratis. Echter, de ruimte is beperkt dus u dient zich wel aan te melden in de winkel of via hyperion@plantage.nl.

De avond wordt gehouden op vrijdag 22 maart a.s. Aanvang 20.00uur. Vanaf 19.30uur staat de koffie klaar. Ingang achterzijde van de winkel.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!