maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Koffie met... patissier Paul van Bakel

Koffie met... patissier Paul van Bakel

05 december 2018
Van 10:30 uur tot en met 12:00 uur

Een kijkje achter de schermen
Zin in koffie, gezelligheid en iets lekkers? Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan naar deze Koffie met..., waarbij het verhaal van Paul van Bakel centraal staat. De feestdagen verbinden mensen, zo ook zijn lekkernijen.

Voor een ambachtelijke bakkerij is de maand december een van de meest drukke perioden van het jaar. In tegenstelling tot de industrie wordt alles namelijk dagelijks vers gemaakt. Op deze 5 december geeft Paul van Bakel, patissier van Meesterbakker Uljee een kijkje achter de schermen van een ambachtelijke bakkerij. Hij vertelt over de werkzaamheden in zijn algemeenheid en in het bijzonder over de productie van speciale artikelen tijdens de feestdagen. Vanzelfsprekend laat hij je ook proeven van deze lekkernijen. Stel je vragen deze ochtend en kom meer te weten over een ambachtelijke bakkerij!

Meesterbakker Uljee is een traditionele ambachtelijke bakkerij met eigen winkels. Daarnaast leveren zij aan ziekenhuizen, bejaardentehuizen, andere bakkerswinkels zonder eigen bakkerij, horeca-groothandels e.d. In de centrale bakkerij werken ca. 50 oud-ambachtelijke vakmensen, die met liefde voor het vak, dagelijks het allerbeste gebak, brood en chocoladeproducten maken. In totaal werken er ruim honderd mensen in dit 50-jarige familiebedrijf.

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Walburg Zwijndrecht
Datum: woensdag 5 december
Tijd: 10.30 - 12.00
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Walburg

Norderstedtplein 8

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!