Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Insecten'
13nov

Workshop Insecten

Dinsdag 13 november 2018 vanaf 20:00 uur.

Allemaal beestjes
weet je wat ik zie als ik gedronken heb, allemaal beestjes, zoveel beestjes om me heen… Weet u nog, 1967, de TOP 40. Ronnie en de Ronnies, oftewel Peter Koelewijn. Allemaal verleden tijd. Maar buiten dat malle liedje van vroeger zijn beestjes tegenwoordig helemaal in. D.w.z.: INSECTEN.

Op 13 november a.s. is er in ’t Weetpunt een workshop voor de schoolgidsen van de SN&L-ZW en voor de leden van de WG Flora & Fauna ZW met als thema: INSECTEN. Het mooie is dat een van die schoolgidsen, Bruin Moes, daar heel wat van af weet. Zoals dat gaat met een hobby. Voor overige belangstellenden is er vast ook nog wel een plekje.

Bruin gaat het hebben over het ‘enorme rijk van de insecten’. Er zijn ook wel beestjes die geen insect zijn, maar dat is een ander verhaal.
“Het rijk van de insecten is onvoorstelbaar groot: zo wel in aantal soorten als in verspreiding over de hele wereld. Alleen waar het extreem koud is, zoals op de Zuidpool, moeten wij lang naar insecten zoeken. Dat heeft meer te maken met het vrijwel ontbreken van voedsel dan met hun natuurlijke weerstand.”

Zo begint Bruin zijn interessante boekwerkje over insecten en op die avond in november vertelt hij nog veel meer interessante zaken.

13 nov - ’t Weetpunt, Develpad 169
Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Contactinformatie:
Locatie: Develpad 169
Organisator: WG Flora & Fauna ZW
Website:http://www.natuur-zw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!