woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Lezing Flora en fauna van De Amsterdamse Waterleiding Duinen

Lezing Flora en fauna van De Amsterdamse Waterleiding Duinen

13 maart 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

De “Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard” organiseert met zijn werkgroep “Flora en Fauna Werkgroep Zwijndrechtse Waard” een lezing over de Flora en fauna van De Amsterdamse Waterleiding Duinen door Peter Bergkotte.

Van jongs af aan heeft Peet Bergkotte altijd al 2 hobby's gehad: ten eerste interesse in de natuur en dan vooral het vogelen en ten tweede het fotograferen (goed te combineren trouwens, deze 2 hobby’s). Al 34 jaar kwam hij af en toe als een bezoeker in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) maar sinds zijn verhuizing 10 jaar geleden naar Alphen aan den Rijn (op slechts een half uurtje rijden van de AWD) is hij zeker zo’n 2 à 3 keer per maand in de duinen te vinden. Door dit veelvuldig bezoek is hij bij uitstek een kenner van dit gebied.

In zijn presentatie van 13 maart zijn vogelopnamen te zien (ik ben nou eenmaal een vogelaar), maar ook komen er vlinders, libellen, zwammen en af en toe herten en vossen voorbij. (En dan bedoel ik géén patat-etende tamme vossen, maar echte vossen van de AWD).
Tussen bovengenoemde opnamen door worden foto’s vertoond van het duingebied, zodat men ook een indruk krijgt hoe de AWD er als landschap uit ziet. De avond is zeker de moeite waard en geeft een gevarieerd aanbod wat er te zien en te beleven is in de AWD.

De presentatie is in het “Weetpunt”.
Koffie om 19.30 uur; de presentatie begint om 20.00 uur.
Toegang: gratis

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard

Develpad 169

www.natuur-zw.nl
Deel dit bericht met je vrienden!