zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2018 (BE) - Supporters gezocht

Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2018 (BE) - Supporters gezocht

07 maart 2018
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Ook dit jaar gaat Zwijndrecht de strijd aan met haar zusterstad Zwijndrecht in België.
Wie wint op 7 maart de ‘Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2018’?

Een quiz waarin per land vijf ploegen met elkaar de taalkundige degens zullen kruisen. De winnaars krijgen een leuke cadeaubon en worden natuurlijk geprezen met eeuwige roem! Vorig jaar werd de quiz georganiseerd door leerlingen van het DevelsteinCollege. Én ook
dit jaar zijn zij er bij! Vijf teams, samengesteld uit drie vwo 5-klassen doen mee namens onze gemeente. Elk team bestaat uit drie leerlingen. Twee teams bestaan uit gymnasiasten; de andere drie uit atheneumleerlingen. Er zijn twee meisjes- en drie jongensteams.

De categorieën
Voor de school is dit een mooie kans om leerlingen met taal in contact te brengen. Naast grammatica en spelling kunnen ook de volgende categorieën onderdeel uitmaken van de taalstrijd: straattaal, etymologie, verfilmde boeken, gedichten attributen van schrijvers en portretten van schrijvers.

Mee als supporter?
De quiz vindt plaats op woensdag 7 maart 2018 om 19.30 uur in Zwijndrecht, België. Wilt u onze deelnemers aanmoedigen? Ga dan gezellig
met ons mee! Rond 16.00 uur vertrekt er een bus uit Zwijndrecht vanaf het Raadhuisplein. Wilt u mee? Meld u dan aan via Cultuur@zwijndrecht.nl met uw naam en telefoonnummer. Rond 24.00 uur bent u weer terug in Zwijndrecht.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Gemeente Zwijndrecht

Vertrek vanaf het Raadhuisplein

Cultuur@zwijndrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!