Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Themadag Rouwverwerking door Dick van Steenis'
17feb

Themadag Rouwverwerking door Dick van Steenis

Zaterdag 17 februari 2018, van 09:00 uur tot 12:30 uur.

Het overlijden van een geliefde is de meest ingrijpende gebeurtenis die ons kan overkomen. Het verlies van je partner, je kind, je ouders, een broer of zus, je vriend of vriendin kan je hele leven veranderen. Niet alleen de omstandigheden zijn veranderd: jij bent nooit meer dezelfde. Doordat je de dood in de ogen gekeken hebt, kijk je anders tegen het leven aan. Niet iedereen in je omgeving begrijpt dat. Voor hen gaat het gewone leven weer door. Maar voor jou niet. Alleen hoe kun je met dit verdriet omgaan? Sommige christenen vinden dat je helemaal geen verdriet mag hebben.

In deze cursus willen wij samen vanuit de Bijbel gaan bekijken hoe de heilige Geest voor ons werkelijk een Trooster wil zijn. Verder zal iemand een getuigenis geven en is er gelegenheid voor voorbede. Ook is er plaats voor een luisterend oor.
De onderwerpen die o.a. besproken worden:

Wat is rouwen?
Wat zegt de Bijbel over verdriet?
De pijn van het afscheid
Ieder gaat anders om met verdriet
Hoe kan de Heilige Geest jou troosten?
Persoonlijke ervaringen
Waarom-vragen

Het programma start om 9.00 uur. Vanaf 08.30 uur bent u welkom en is er koffie en thee. Het programma is om 12.30 afgelopen. Daarna is er de gelegenheid om te blijven lunchen.

Tegen betaling kunt u een lunch krijgen. De hele dag is gratis. Opgave is noodzakelijk. Dit kan vóór 10 februari via de website

Contactinformatie:
Locatie: H.A. Lorentzstraat 5
Organisator: Nehemia
Website:http://www.nehemia.nl


Deel dit bericht met je vrienden!