maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Meedenken over toekomst Veerplein en omgeving

Meedenken over toekomst Veerplein en omgeving

27 januari 2018
Van 13:30 uur tot en met 16:30 uur

Op zaterdag 27 januari 2018 organiseert de gemeente Zwijndrecht een bijeenkomst over de toekomst van het Veerplein en omgeving. Bewoners, ondernemers en bezoekers worden van harte uitgenodigd om ideeën en suggesties aan te dragen. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad nemen deze inbreng mee in de toekomstvisie over het Veerplein en omgeving.

Het Veerplein en omgeving is een prachtige plek in Zwijndrecht. Je kunt er mooi wonen, er zijn diverse (scheepvaart) bedrijven en je kunt er gezellig eten. Maar kijk je beter, dan zie je dat er wat moet veranderen. De kade is dringend aan vernieuwing toe en het verkeer zorgt voor drukte en een rommelige aanblik. Daarnaast vragen bewoners en horeca om aandacht en ruimte voor elkaars belangen.

Ideeën
Wethouder Aaike Kamsteeg (Ruimtelijke ontwikkeling): "De aanpak van de kade geeft aanleiding om goed na te denken over de toekomst van het gebied Veerplein, Maasplein, Zomerlust en de Schuitenwal. We hebben nog geen plannen gemaakt. Eerst willen we graag horen welke ideeën en suggesties er zijn. Zowel bewoners, als ondernemers en bezoekers nodigen we hiertoe uit."

Zicht vanaf het water
Meedenken over het Veerplein kan tijdens de bijeenkomst op 27 januari 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats op het passagiersschip Smaragd 2, dat tijdelijk aanmeert aan kade Zomerlust, naast de waterbus in Zwijndrecht. Tijdens een korte vaartocht heeft men zicht op het gebied. De gemeente heeft landschapsarchitect Adriaan Geuze uitgenodigd om met zijn ideeën inspiratie te geven. Daarbij let hij ook op de samenhang met de naastgelegen gebieden langs het water. Vervolgens is er gelegenheid om ideeën aan te dragen.

Aanmelden
Het aantal zitplaatsen op het passagiersschip is beperkt. Daarom is vooraf aanmelden – uiterlijk maandag 22 januari - verplicht. Ga hiervoor naar www.zwijndrecht.nl/veerplein.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gemeente Zwijndrecht

passagiersschip Smaragd 2, dat tijdelijk aanmeert aan kade Zomerlust

www.zwijndrecht.nl/veerplein
Deel dit bericht met je vrienden!