Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Uilenballen pluizen (Scharrelkids)'
09dec 2017

Uilenballen pluizen (Scharrelkids)

Zaterdag 9 december 2017, van 13:00 uur tot 15:00 uur.

Vandaag is er een themamiddag, bedoeld voor de jeugd. Het thema is: Uilenballen pluizen.
Alle jeugd van 8 - 12 jaar is welkom. Ben je jonger? Neem dan iemand mee. Vader, moeder, opa, oma…

De kinderen worden begeleid door natuurgidsen van Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid en vrijwilligers van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Deelname is gratis,maar een kleine bijdrage (waarmee materiaal e.d. kunnen worden aanschaffen) wordt op prijs gesteld.

meer informatie: www.natuur-zw.nl of kijk in de folder van ScharrelkidsHet hele jaar door organiseert IVN natuuractiviteiten voor de jeugd. Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving. Het is belangrijk dat kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht. Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, vlinders, waterdiertjes, planten, bomen…..

Het doel is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving.Kennis is hierbij minder belangrijk; voorop staat de beleving bij het ontdekken en de verwondering over al dat moois in de natuur.

Contactinformatie:
Locatie: 't weetpunt, Develpad 169
Organisator: Lidy van der Lans- Exler (natuurgids)
Telefoonnummer: 681 26 29
Email:lidyexler777@gmail.com
Website:http://www.natuur-zw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!