Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Liefde bij Galerie Glas +'
07okt 2017

Expositie Liefde bij Galerie Glas +

Van zaterdag 7 oktober 2017 tot en met donderdag 16 november 2017, van 13:30 tot 17:00 uur.

Van 7 oktober t/m 16 november exposeert Simone Stawicki als gastexposant bij Galerie Glas +. Hier zijn de schilderijen van Stawicki met het thema 'Liefde' te bewonderen.

De expositie 'Liefde' laat schilderijen zien die gebaseerd zijn op Hooglied, waarin de gepassioneerde liefde tussen man en vrouw wordt beschreven. Het boek laat de hunkering naar elkaar zien. Het fascineerde haar omdat het boek gewijd is aan de passie, wat laat zien dat het iets goddelijks is. Zonder liefde is een mens nergens en de liefde zet aan tot hevige emotie. Het boek Hooglied inspireerde Stawicki tot het creëren van de werken. Zij heeft hierbij op kleurrijke wijze de liefde tussen man en vrouw van verschillende culturen geschilderd, waarbij de vrouw een Europese achtergrond heeft en de man een Aziatische. Ondanks het verschil in culturen is de liefde iets wat grenzen overschrijdt en vindt zijn uiting in een lichamelijk verlangen.

De kunstenaar Simone Stawicki woont en werkt in Huizen en heeft als kunstenaar een eigen visie op mens en maatschappij. Zij studeerde aan de HKU (Artibus) in Utrecht, de richting monumentale vormgeving. Het werk van Stawicki kenmerkt zich door intens kleurgebruik, heldere penseelstreken en de eenheid tussen object en ruimte. Op deze manier wil zij haar boodschap overbrengen. Stawicki ziet haar werk als een taal, dat communiceert van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is doordacht aangebracht en draagt bij aan hetgeen zij wil zeggen. Ze geniet enige bekendheid en exposeert geregeld in binnen en buitenland. Stawicki werkt voornamelijk met acryl of olieverf, maar gebruikt ook gemengde technieken en maakt ook monotypes. Haar laatste werken zijn gemaakt met waterpistool (super soaker) en pastel.

Naast de expositie 'Liefde' van Simone Stawicki, kunt u bij Galerie Glas + permanente expositie met de glassculpturen van Mariëlle Braanker bewonderen.

Wilt u de expositie bezoeken?
Galerie Glas + is na afspraak dagelijks geopend en is zonder afspraak de eerste zaterdag van de maand te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur. Galerie Glas +is gevestigd aan het Burgemeester Doornplein.

Meer info over Simone Stawicki vindt u op simonestawicki.com

Contactinformatie:
Locatie: Galerie Glas +, Burgemeester Doornplein 8
Email:info@marielle-braanker.nl
Website:www.marielle-braanker.nl


Deel dit bericht met je vrienden!